Truskawkowy sernik

0 (0 ocen)

Smakuje całej rodzinie.

Składniki:

  • CIASTO I :
    5 jajek
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao

    CIASTO II :
    5 jajek
    5 łyżek mąki
    5 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    CIASTO III :
    1 kg sera białego
    1 budyń waniliowy
    5 jajek
    cukier do smaku
    margaryna

    MASA I :
    2 budynie waniliowe
    0,5 l mleka
    cukier do smaku
    margaryna
    cukier waniliowy

    MASA II :
    1 kg truskawek
    3 galaretki truskawkowe

Truskawkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO I:
    Przygotować ciasto biszkoptowe, dodając kakao. Piec 30 min w 180*
  • 2. CIASTO II:
    Przygotować ciasto biszkoptowe, piec 30 min w 180*
  • 3. CIASTO III:
    Margarynę utrzeć dodając cukier, dodawać po jednym żółtku, a następnie ser i budyń. Na końcu dodać pianę ubitą z białek. Piec 55 min w 180*
  • 4. MASA I:
    Z podanych składników ugotować budyń, zimny utrzeć z margaryną na puch, dodając cukier i cukier waniliowy do smaku.
  • 5. MASA II:
    Truskawki włożyć do garnka i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać suche galaretki, odstawić do stężenia.
  • 6. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    ciasto I (biszkopt ciemny) - masa I (budyniowa) - ciasto III (sernik) - masa II (truskawkowa) - ciasto II (biszkopt jasny) - polewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy