Truskawkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO I:
Przygotować ciasto biszkoptowe, dodając kakao. Piec 30 min w 180*
2.CIASTO II:
Przygotować ciasto biszkoptowe, piec 30 min w 180*
3.CIASTO III:
Margarynę utrzeć dodając cukier, dodawać po jednym żółtku, a następnie ser i budyń. Na końcu dodać pianę ubitą z białek. Piec 55 min w 180*
4.MASA I:
Z podanych składników ugotować budyń, zimny utrzeć z margaryną na puch, dodając cukier i cukier waniliowy do smaku.
5.MASA II:
Truskawki włożyć do garnka i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać suche galaretki, odstawić do stężenia.
6.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
ciasto I (biszkopt ciemny) - masa I (budyniowa) - ciasto III (sernik) - masa II (truskawkowa) - ciasto II (biszkopt jasny) - polewa
Komentarze