Truskawkowy sernik

4.5 (194 ocen)

Puszysty sernik na zimno o smaku truskawkowym

Składniki:

  • 0,5 kg serka mascarpone
    1l śmietanki 30 %
    1, 5 szklanki cukru pudru
    6 łyżek cukru kryształu
    4 łyżeczki żelatyny
    2 galaretki truskawkowe
    1,5 łyżeczki wanilii w płynie
    biszkopty okrągłe około 25 sztuk
    DODATKOWO:
    2 galaretki truskawkowe
    0,5 kg truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Truskawkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki , cukier kryształ , żelatynę rozpuścić w szklance wrzącej wody ,przestudzić .
  • 2. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i wanilią , miksując wlać przestudzone galaretki
  • 3. Śmietanę dobrze ubić , dodać do serka dokładnie wymieszać .
    Całość przelać do wyłożonej biszkoptami tortownicy o średnicy 29 cm .
    Wstawić do lodówki .
  • 4. Truskawki oczyścić ,ułożyć na sernik .
    Galaretki rozpuścić w 3 ,5 szklankach wrzącej wody , pozostawić do wystygnięcia .
    Zimnymi galaretkami zalać truskawki .
    Pozostawić do stężenia .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować