Truskawkowy Raj

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Nie ma to jak mus z truskawek połączony z budyniem i śmietaną . Pokryty truskawkami. Pyszne delikatne i dla każdego chętnego

  • 6 godz.

Składniki:


  • Biszkopty 300 gram ( dwie warstwy)
    Truskawki 1 kg
    2 galaretki truskawkowe
    Budyń 3 szt.
    Mleko 1 litr
    4 łyżki cukru
    Margaryna 120 gram
    Śmietana 30% 1 litr
    4 śmietan fiksy

Truskawkowy raj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowy Raj 1. Bierzemy papier do pieczenia spinamy go zszywaczem –rogi aby nam powstał środek do blaszki . Wkładamy w blaszkę i układamy biszkopty okrągłe gęsto i ciasno.
  • Truskawkowy Raj 2. Mus truskawkowy: Do kubka takiego z 500 ml wsypujemy dwie galaretki truskawkowe . Zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia. Do kielicha wkładamy truskawki umyte ( 15 szt. zostawiamy do udekorowania ciasta ) i zalewamy je rozpuszczoną gorącą galaretką. Blenderujemy koło 5 minut .Teraz wlewamy na biszkopty mus truskawkowy , tak delikatnie aby nam biszkopty się nie podniosły .( Jak się podniosą to dociskamy je do dna ,nasączą się i osiądą ) Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny ( tyle mi zastygało).
  • Truskawkowy Raj 3. Gotujemy mleko ( ¾ litra wlewamy do garnka) dodajemy margarynę i cukier , mieszamy do rozpuszczenia. W pozostałym mleku rozrabiamy trzy budynie śmietankowe i dodajemy do gotującego się mleka , mieszamy do zgęstnienia. Układamy na zastygłym musie truskawkowym biszkopty i zalewamy gorącym budyniem i do lodówki znowu na jakąś godzinę. Teraz ubijamy śmietanę i dekorujemy dekoratorem ciasto. Kroimy truskawki na pół i dekorujemy nasze ciacho .znowu do lodówki do schłodzenia najlepiej na noc zostawić .

Komentarze

Podobne przepisy