Truskawkowy przekładaniec.

0 (0 ocen)

Najlepiej smakuje z lodówki.

Składniki:

  • ok.700 g truskawek
    3 galaretki truskawkowe
    600 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki cukru pudru
    2 kopiaste łyżeczki żelatyny

Truskawkowy przekładaniec. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1,5 paczki galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, chłodzimy.
  • 2. Podłużną foremkę wykładamy folią spożywczą i układamy w niej warstwę truskawek, wszystko zalewamy przestudzoną galaretką, chłodzimy do całkowitego zastygnięcia.
  • 3. Jogurt mieszamy z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, tak przygotowaną masę wykładamy na zastygniętą galaretkę. Chłodzimy.
  • 4. Na masie jogurtowej wykładamy pozostałe truskawki i zalewamy galaretką ( z 1,5 paczki na 450-470 ml wody).
  • 5. Chłodzimy kilka godzin, pyszne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy