Truskawkowy krem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Deser z truskawkami i serem mascarpone o tej porze jest wyjątkowo słodki,choć kaloryczny,zachwyca smakiem...;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 100 g okrągłych biszkoptów
    25 dag świeżych truskawek
    25 dag sera mascarpone
    200 ml śmietany 18%
    1 łyżka cukru kryształu
    2 łyżki cukru pudru

    Dekoracja:
    truskawki
    liście melisy cytrynowej

Truskawkowy krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć osuszyć na ręczniku papierowym-kilka odłożyć do dekoracji,resztę pokroić na grubsze kawałki,ułożyć w plastikowym pojemniczku oprószyć cukrem kryształem,wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny i zmrozić.
  • 2. Śmietanę przelać do naczynia dodać serek mascarpone cukier puder i zmiksować na gładką masę ,przełożyć do masy zmrożone truskawki wymieszać. Do szklanych pucharków pokruszyć biszkopty wyłożyć masę z truskawkami udekorować,schłodzić w lodówce i podawać

Porady

Tak przygotowany krem świetnie nada się do kruchych babeczek czy przełożenia biszkopta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy