Truskawkowy deser z białego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser skręcić przez maszynkę na drobnych oczkach 2 x.
.
2.Jedną galaretkę rozrobić w 1 szklance gorącej wody, dokładnie rozmieszać, odstawić w chłodne miejsce.(do wystygnięcia ).
3.Rozmrożone truskawki zmiksować(odłożyć kilka całych do dekoracji).
4.Ser z cukrem ucierając mikserem na gładką masę, dodać zmiksowane truskawki i tężejącą, zimną galaretkę.
Masę serową przełożyć do pucharków w których będzie podawana.(napełnić do wysokości 3//4pucharków.
Wstawić do lodówki, do stężenia.
5.Drugą galaretkę rozrobić wg. przepisu na opakowaniu, odstawić .
6.Pucharki udekorować truskawkami zalać galaretką, wstawić do lodówki, żeby galaretka zastygła.
Dekorować ubitą śmietaną i startą gorzką czekoladą.
Komentarze