Truskawkowo - agrestowy deser

0 (0 ocen)

Deser sezonowy z truskawek.

Składniki:

  • 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 12%
    2 galaretki agrestowe
    1 galaretka truskawkowa
    4 szklanki przegotowanej gorącej wody
    600 g truskawek

Truskawkowo - agrestowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
    Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
    Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
  • 2. Masę wlać do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej folią spożywczą.
    Wstawić do lodówki na około 20 minut.
  • 3. Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
    Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.

Komentarze

Podobne przepisy