Truskawkowiec na kruchym cieście

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 35 min

Nie ma to jak ciepłe dni i to co nam natura daję. Pyszne truskawki zawierające dużo witaminy " C " . Każdemu się przyda dawka energii .

  • 1 godz. 35 min

Składniki:


  • Mąka tortowa 2 szklanki
    Cukier 150 gram
    Margaryna 200 gram
    Żółtka 3 szt.
    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Dodatkowo :
    truskawki 300 gram
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowiec na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na ceratkę wsypujemy mąkę tortową. Robimy dołek , dodajemy żółtka. Wsypujemy cukier proszek do pieczenia i pokrojoną margarynę. Wyrabiamy szybko ciasto. Schładzamy godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy i wkładamy do formy z falbanką na papierze do pieczenia dociskamy ranty , jak za dużo okrawamy nożem. Nakłuwamy widelcem i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Galaretki dwie truskawkowe rozrabiamy w litrze wrzątku . Studzimy. Tryskawki myjemy i kroimy na połowę układamy na kruchym spodzie i zalewamy tężejąca galaretką. Do lodówki na 1-2 godzinki a potem można już jeść .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować