Truskawkowe tiramisu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ponieważ nie przepadam za tradycyjnym kawowym tiramisu, więc wymyśliłam swoją wersję tego włoskiego deseru.

Składniki:

  • ● op. podłużnych lub okrągłych biszkoptów
    ● galaretka truskawkowa
    ● 25 dag twarogu śmietankowego
    ● 200 ml śmietany kremówki
    ● cukier puder do smaku
    ● cukier waniliowy
    ● 50 dag truskawek

Truskawkowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, usuwamy
    szypułki. 10 dag owoców miksujemy.
    Biszkopty maczamy w musie,
    wykładamy dno formy.
  • 2. Twaróg miksujemy z cukrami.
    Śmietanę ubijamy i dodajemy do twarogu. Galaretkę
    rozpuszczamy
    w niepełnej szklance
    wrzącej wody.
  • 3. Gdy zacznie tężeć, wlewamy
    do twarogu. Mieszamy. Połowę
    masy wykładamy na biszkopty,
    układamy owoce, przykrywamy
    pozostałą masą i biszkoptami.
    Wstawiamy do lodówki.

Porady

Deser możemy też przygotować z malinami zamiast truskawek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy