Truskawkowe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tym deserem utorowałam sobie drogę do serca mojego chłopaka.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g serka mascarpone
    150g serka homogenizowanego waniliowego
    4 jajka
    80g cukru
    750 g świeżych truskawek
    1 opakowanie biszkoptów podłużnych

Truskawkowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na gęstą masę, dodajemy serek mascarpone i serek homogenizowany, miksujemy. Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy do masy z serków i żółtek.
  • 2. Truskawki myjemy. Pół kilo blendujemy na sos. Resztę kroimy na połówki. Przygotowujemy naczynia (mogą być pojedyncze salaterki lub blaszka), układamy na dnie biszkopty, rozlewamy warstwę sosu truskawkowego, następnie warstwę masy z serków, na którą układamy połówki truskawek i powtarzamy układanie warstw. Później wkładamy tiramisu do lodówki na kilka godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy