Truskawkowe śniadanie - przekładaniec z truskawek, jogurtu i musli

0 (0 ocen)

Uważam, że drugie śniadanie jest równie ważne co to pierwsze. Warto korzystać z sezonowych owoców a kwaskowate truskawki doskonale do tego zestawu pasują. Proporcję każdy dobiera wedle upodobań, ja podaję tylko bazowy przepis.

Składniki:

  • 200 ml jogurtu (dałam grecki z naturalnym)
    2 łyżeczki miodu łagodnego w smaku
    garść lub dwie truskawek (lub innych owoców, np.borówek, moreli)
    garść lub 2 musli
    garść lub dwie błyskawicznych płatków owsianych
    kilka listków swieżej mięty

Truskawkowe śniadanie - przekładaniec z truskawek, jogurtu i musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z miodem, musli z płatkami. Truskawki kroimy wedle podobań. Układamy warstwowo w wysokiej szklance - jogurt, owoce, płatki. Posypujemy drobno pokrojoną swieżą miętą. Jemy zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy