Truskawkowe carpaccio

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Truskawki z truskawkowym octem balsamicznym i listakmi bazylii.Już bardziej truskawkowo być nie może...Plusem tego deseru jest także czas przygotowania,zaledwie 10 minut.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki świeże: 200 gramów
    - ocet balsamiczny truskawkowy (Waldburg Balsam Truskawkowy vomFass): 2 łyżki
    - cukier puder (do posypania): 2 łyżki
    - bazylia świeża listki: 12 sztuk

Truskawkowe carpaccio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • carpaccio truskawkowe 1. Truskawki myjemy,odrywamy szypułki,kroimy w cienkie plasterki.Posypujemy przesianym przez sitko cukrem pudrem,polewamy octem balsamicznym.Układamy na talerzu w towarzystwie liści bazylii.
    Dodam słówko o occie balsamicznym,którego użyłam.Ocet balsamiczny truskawkowy (zmieszany z pure truskawkowym)jest produkowany z aromatycznych truskawek, słodzony i rafinowany z octem z brandy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Carpaccio śledziowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Carpaccio śledziowe

ewaeu Dlaczego nie , pyszne. 20 min