Truskawkowe babeczki z budyniem i czekoladą

0 (0 ocen)

kruche babeczki z budyniowym nadzieniem oraz truskawkami i czekoladą

Składniki:

  • Ciasto:
    200 g mąki
    ½ kostki margaryny
    1/3 szkl. cukru pudru
    1 jajko + 1 żółtko
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    aromat waniliowy
    Masa budyniowa:
    1 budyń waniliowy,
    1 szkl. mleka,
    3 łyżki cukru
    Dodatkowo:
    10 truskawek,
    kropelki czekoladowe

Truskawkowe babeczki z budyniem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, 1/3 ciasta zostawiamy, resztą wylepiamy foremki. Nakłuwamy widelcem.
    Na mleku i cukrze gotujemy budyń, napełniamy nim ciasto, zostawiając miejsce na truskawki. Układamy umyte truskawki, posypujemy kropelkami czekoladowymi. Przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy