Pomysłowo i szybko na deser gdy niespodziewani goście zawitają do drzwi a nie mamy nic na słodko do kawy czy herbaty,polecam bo robie je sie bardzo szybko...
30 min
Składniki:
Składniki na 12 babeczek:
275 g ciasta francuskiego nie mrożonego
400 g truskawek świeżych
3 łyżki cukru brązowego trzcinowego
Truskawkowe babeczki po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie świeże rozwijamy i kroimy na 12 równych kawałków.Papierowe papilotki wkładamy do formy i ciastem wylepiamy a'la koszyczki,truskawki myjemy ,zdejmujemy szypułki osuszamy na sicie,kroimy na małe cząstki ukłądamy w foremkach na cieście i posypujemy cukrem trzcinowym każdą babeczkę.
2.Kruszonka: Mąkę pszenną wsypać do miseczki ,dodać cukier kryształ oraz masło palcami rozgniatamy aby składniki sie połączyły i sypiemy na wierzch babeczek.piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy około 15 -20 minut.Pycha!
Porady
Takie same możemy zrobić również ze swieżymi malinami
Komentarze