Truskawkowe babeczki po francusku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysłowo i szybko na deser gdy niespodziewani goście zawitają do drzwi a nie mamy nic na słodko do kawy czy herbaty,polecam bo robie je sie bardzo szybko...

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 12 babeczek:
    275 g ciasta francuskiego nie mrożonego
    400 g truskawek świeżych
    3 łyżki cukru brązowego trzcinowego

    Kruszonka:
    7 łyzek mąki pszennej
    4,5 łyżki masła lub dobrej margaryny
    4 łyzki cukru kryształu

    Dodatkowo:
    Forma do muffinek
    papilotki papierowe 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Truskawkowe babeczki po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wylepione koszyczki nadziane truskawkami 1. Ciasto francuskie świeże rozwijamy i kroimy na 12 równych kawałków.Papierowe papilotki wkładamy do formy i ciastem wylepiamy a'la koszyczki,truskawki myjemy ,zdejmujemy szypułki osuszamy na sicie,kroimy na małe cząstki ukłądamy w foremkach na cieście i posypujemy cukrem trzcinowym każdą babeczkę.
  • przed pieczeniem posypane kruszonką 2. Kruszonka: Mąkę pszenną wsypać do miseczki ,dodać cukier kryształ oraz masło palcami rozgniatamy aby składniki sie połączyły i sypiemy na wierzch babeczek.piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy około 15 -20 minut.Pycha!

Porady

Takie same możemy zrobić również ze swieżymi malinami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować