Truskawkowa sałatka z indykiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

To szybka, bogata w witaminy sezonowa sałatka, która jest doskonałym przykładem na połączenie mięsa z owocami. Filet z indyka podany ze świeżymi truskawkami tworzy idealne danie na upalne dni.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    300g świeżych truskawek
    250g fileta z indyka
    120g sera pleśniowego camembert
    1 opakowanie mix sałat z roszponką
    zioła prowansalskie
    papryka ostra
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    oliwa

    Sos:
    30 ml oliwy
    3 łyżeczki miodu
    3 łyżeczki musztardy francuskiej
    2 ząbki czosnku
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Truskawkowa sałatka z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami: ziołami, papryką, solą
    i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie.
  • 2. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na ćwiartki.
  • 3. Mix sałat umyć i osuszyć a ser pleśniowy pokroić w kostkę.
  • 4. Sos:
    Składniki sosu dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około
    30 minut żeby się przegryzły.
  • 5. Mix sałat, indyka, truskawki i ser pleśniowy wymieszać i polać sosem musztardowo – miodowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować