Truskawkowa rozkosz

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Kiedy rozpoczyna się truskawkowe boom od razu robię ten deser. Poza sezonem używam mrożonek.

  • 3 godz.

Składniki:

  • - 1 litr soku „Kubuś” z truskawkami
    - 2 galaretki truskawkowe
    - 2 budynie truskawkowe
    - 1 herbata truskawkowa
    - kilka truskawek
    - 200g podłużnych biszkoptów
    - bita śmietana do dekoracji

Truskawkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować herbatę i przestudzić. Odłożyć szklankę soku. Pozostały „Kubuś” zagotować. Wlać proszek budyniowy zmieszany z odłożonym sokiem i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wsypać galaretki. Dobrze wymieszać. Podłużną formę ( 32x21 ) wyłożyć folią spożywczą. Biszkopty zmoczyć w herbacie i wyłożyć nimi formę. Następnie wlać połowę przestudzonego budyniu z galaretką. Ułożyć truskawki i polać resztą budyniu. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Po zastygnięciu odwrócić, zdjąć folię i udekorować bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy