Truskawki zapiekane w koglu moglu

0 (0 ocen)

Moje smaki z dzieciństwa

Składniki:

  • 4 żółtka
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    2 łyżki cukru trzcinowego
    kilka pokrojonych truskawek
    cukier puder do posypania

Truskawki zapiekane w koglu moglu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzej do 180 C.
    Żółtka wraz z cukrem utrzyj na kogel mogel. Dodaj ekstrakt waniliowy i wymieszaj łyżką.
    Foremki do zapiekania wyłóż truskawkami,wylej kogel mogel i piecz przez ok 10 minut,do momentu aż wierzch się lekko zarumieni.
    Gotowy kogel mogel możecie posypać cukrem pudrem.

Porady

Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców np malin,jagody lub borówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy