Truskawki w kremie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to deser pyszny który mnie nauczyła robić moja ciocia.

  • 20 min

Składniki:

  • - 400ml jogurtu
    - opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
    - 40 dag dorodnych,średniej welkosci truskawek(waga po usunięciu szczypułek)
    - szklanka wrzącej wody

Truskawki w kremie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance wrzącej wody rozpuszczamy całą galaretkę, bardzo dokładnie mieszamy,odstawiamy do lekkiego wychłodzenia. Jogurt ubijamy w malakserze,gdzy się spieni,bardzo powoli wlewamy galaretkę.
  • 2. Całość ubiajmy,aż powstanie jednolita ,puszysta masa, którą od razu nalewamy do pucharków. Do tężejącej masy wciskamy,czybkami do góry(powinny wystawać na 1-1,5 cm),bardzo gęsto owoce.Odstawiamy do wychłodzenia. Podajemy z porcją bitej śmietany lub polane truskawkowym sosem

Porady

Najlepsze na gorące dni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy