Truskawki w koszyczkach

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Świeży smak truskawek na delikatnej chmurce kremu z białej czekolady. A to wszystko "zapakowane" do koszyczka z ciasta francuskiego.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - śmietana kremówka: 140 mililitrów
    - biała czekolada: 100 gramów
    - truskawki (lub 12 w zależności od tego ile zmieści się do koszyczka): 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawki w koszyczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta wykrawamy szklanką 12 kółek i radełkiem 12 paseczków ok. 10 centymetrowych. Kółka wkładamy do foremek na babeczki a paseczkom nadajemy kształt rączki od koszyczka. Pieczemy na rumiano w 200 st C. (Uwaga, bo rączki upieką się szybciej niż babeczki i łatwo je spalić).
  • 2. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką na małym ogniu. Studzimy. Ubijamy na puszysta masę.
  • 3. Truskawki przekrawamy na pół specjalnym nożem, tak aby powstały kwiatki (można też włożyć po prostu połówki truskawek). Do wystudzonych babeczek nakładamy krem (łyżeczką lub szprycą) i układamy truskawki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować