Truskawkowe lizaki

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Truskawki w czekoladzie to szybki, pyszny i efektowny deser, który zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie truskawek z czekoladą.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g czekolady gorzkiej
    2 łyżeczki masła
    12 truskawek
    orzeszki
    wiórki kokosowe
    słodkie ozdoby
    patyczki do lizaków
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Lizaki

Truskawkowe lizaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w garnuszku o grubym dnie. Truskawki myjemy. Końcówkę patyczka maczamy w czekoladzie i następnie nadziewamy na truskawkę. Truskawkę na patyku maczamy w rozpuszczonej czekoladzie i posypujemy kokosem, orzeszkami i słodkimi ozdobami.

Porady

Zamiast specjalnych patyczków do lizaków można użyć dużych wykałaczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2016

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować