Truskawki tiramisu po polsku

0 (0 ocen)

Tańsza i owocowa wersja włoskiego klasycznego deseru.

Składniki:

  • 200g podłużnych biszkoptów,
    300g świeżych truskawek,
    250g półtłustego twarogu,
    100g cukru pudru,
    200ml śmietanki 30%,
    2 łyżki likieru migdałowego,
    100ml świeżo zaparzonej kawy,
    10g mlecznej czekolady.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Truskawki tiramisu po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka odłożyć do dekoracji, resztę owoców zmiksować wraz z serem, cukrem i likierem migdałowym przy pomocy blendera. Śmietankę ubić na sztywno, 2/3 dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać. W szklanym naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Nałożyć połowę masy serowej, warstwę namoczonych w kawie biszkoptów oraz resztę masy serowej. Udekorować pozostałą ubitą śmietanką oraz odłożonymi truskawkami. Całość posypać startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować