Truskawki zapiekane pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Uwielbiam ten deser . Chrupiąca kruszonka, a pod spodem miękkie i delikatne truskawki. Obłędne;)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    (5 porcji- małe kokilki)

    Masło - 50 gramów
    cukier - 2 łyżki
    mąka - 4 łyżki
    cukier waniliowy - 2 łyżeczki
    Truskawki - 15 sztuk

Truskawki zapiekane pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawki pod kruszonką III 1. Na początku nastawiamy piekarnik na180*C. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Kroimy w plasterki, układamy na dnie kokilek. Masło roztapiamy, w tym czasie mąkę łączymy z cukrem i cukrem waniliowym. Roztopione masło wlewamy do mąki z cukrami ciągle mieszając. Powstaną grudki - kruszonka.
  • Truskawki pod kruszonką IV 2. Zasypujemy nią truskawki. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut. Tryb: gór i dół plus termoobieg. Piekłam na środkowej półce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy