Trufle z awokado z orzeszkiem

0 (0 ocen)

Trufle możemy przechowywać kilka dni w lodówce i sięgać po nie gdy mamy ochotę na coś słodkiego:). Polecam to przepyszne połączenie czekolady i awokado!!! Osobiście rzadko kupuje słodycze. Najlepsze są te domowe, wykonane własnoręcznie ciasta , ciasteczka, czekoladki itp.

Składniki:

  • Składniki na około 18 sztuk:
    • 250g gorzkiej czekolady,
    • 60 g masła,
    • 1,5 awokado,
    • Około 18 orzeszków laskowych,
    • Kakao do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Trufle z awokado z orzeszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozpuszczanie 1. Czekoladę łamiemy w kostki i umieszczamy w garnku. Dodajemy do niej masło. Tak przygotowane składniki podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia i połączenia. Masę cały czas mieszamy. Gotową zdejmujemy z ognia.
  • dodanie awokado 2. Awokado nacinamy w połowie, przekręcamy i usuwamy pestkę. Następnie obieramy je ze skórki i rozgniatamy widelcem. Owocową miazgę dodajemy do rozpuszczonej czekolady i mieszamy całość do połączenia składników.
  • pozostawienie do zastygnięcia 3. Przygotowaną masę przelewamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Masę pozostawiamy do zastygnięcia. Najlepiej włożyć ją do lodówki na około 1-1,5 godziny (Aby przyspieszyć zastygnięcie, włożyłam do zamrażalnika).
  • podział 4. Zastygniętą masę truflową wykładamy na deseczkę i dzielimy na kwadraty
  • nakładnie orzeszków 5. W każdy kwadrat wtykamy orzeszka.
  • obtaczanie w kakao 6. Formujemy trufle. Gotowe obtaczamy w kakao. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować