Trufle migdałowe z mlekiem w proszku

4.5 (148 ocen)

Przepyszne małe ciasteczka, które można zrobić z nadmiaru biszkoptu lub herbatników. Po takie małe słodkości każdy chętnie sięga.

Składniki:

  • 200 g wysuszonego biszkoptu kakaowego (lub herbatników)
    1,5 szkl mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    0,5 szkl mleka
    1/2 kostki margaryny
    1,5 szkl cukru
    100g posiekanych migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Trufle Bajaderka

Trufle migdałowe z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wysuszony biszkopt lub herbatniki drobno zmielić. Mleko w proszku i kakao wymieszać w jednej misce. Mleko płynne, cukier i margarynę zagotować do rozpuszczenia się składników. Wlać do suchych składników, wymieszać.
    Na koniec dodać zmielony biszkopt. Wymieszać. Odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w posiekanych migdałach. Układać na tacy i wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować