TRUFLE KOKOSOWE

5 (152 ocen)

  • 20 min

Szybkie i łatwe do wykonania a w smaku rewelacyjne:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na około 20 trufli:

    200 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów
    1 serek waniliowy (150g-200g)
    100 g czekolady białej roztopionej w kąpieli wodnej
    1 cukier waniliowy
    wiórki kokosowe do obtaczania
    
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trufle kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciastka pokruszyć na drobne kawałki , dodać serek,

    roztopioną czekoladę i cukier waniliowy.

    2. Zagnieść składniki ręką i formować małe kuleczki (masa ma być wilgotna),

    następnie obtoczyć we wiórkach kokosowych.

    3. Układami na talerzu i wkładamy na godzinę do lodówki, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować