Trufle cytrynowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

Trufelki bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Mają orzeźwiająco cytrynowy smak:)

Składniki:

  • cukier waniliowy,
    250g chudego twarogu,
    2 łyżki soku z cytryny,
    skórka otarta z pół cytryny,
    szkl. płatków czekoladowych,
    100g gorzkiej czekolady,
    100g mlecznej czekolady.

Trufle cytrynowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe trufle 1. Twaróg zmiksować przy użyciu blendera. Dodać cukier waniliowy, sok oraz skórkę z cytryny.
  • Surowe trufle2 2. Płatki czekoladowe zmiksować w blenderze, następnie dodać do masy serowej.
  • surowe trufle3 3. Całość ponownie zmiksować blenderem.
  • Surowe trufle4 4. Uformować małe kuleczki, wstawić do lodówki na godzinę. Czekolady stopić na parze. Trufelki obtaczać w czekoladzie, włożyć na 20min do lodówki by czekolada zastygła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy