Trufelki truskawkowo-serowe

5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Małe kuleczki na jeden kęs w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 200 g okrągłych lub podłużnych biszkoptów
    100 g kremowego twarożku
    6 dużych truskawek zmiksowanych na mus
    50 g białej czekolady
    1/4 szklanki cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Trufle

Trufelki truskawkowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty pokruszyć na proszek,2 łyżki odłożyć na bok.
    Do reszty dodać kremowy twarożek,cukier puder i mus z truskawek,całość zmiksować,schłodzić w lodówce około 1 godziny.
  • 2. Po tym czasie z masy formować kuleczki.
    Odłożone herbatniki wymieszać z startą czekoladą i obtaczać w nich kuleczki,po przygotowaniu przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować