Trufelki muslinowo- bakaliowe

5 (184 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

moja improwizacja

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 370 gram Musli śniadaniowe z rodzynkami i orzechami u mnie Just Fit
    ¾ szklanki cukru
    4 łyżki kakao ciemnego np. Deco Moreno z Biedronki
    230 gram masła
    8 łyżek smietany kremówki 30%
    1 łyżka domowego cukru waniliowego
    Szczypta soli
    Kilka kropel aromatu rumowego
    3 łyżki wiórek kokosowych
    Około 7 łyżek kaszki mleczno- ryżowej Nestle 5 owoców
    Oraz kokos do panierki, może być kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Bajaderka

Trufelki muslinowo- bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Trufelki  muslinowo- bakaliowe 1. Do rondla wlać smietanę,
    dodać masło, sól, cukier, kakao, wanilię, mieszać do rozpuszczenia masła i cukru.
    Do masy wsypać wiórki kokosowe, wymieszać dokładnie.
    Następnie dodać Musli śniadaniowe, wymieszać, dodać kaszkę Nestle i aromat.
    Podgrzewać mieszając ok. 5 minut.
    Masa ma być gęsta .
    Ręce maczać w wodzie i formować kulki, panierować je w kokosie i układać na tacy wysłanej folią aluminiową.
    Lekko zmrozić.
    Potem przechowywać w lodówce, lub zamrozić, jeżeli chcemy podać je w innym terminie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Podwieczorek

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Trufelki

To może cię zainteresować