370 gram Musli śniadaniowe z rodzynkami i orzechami u mnie Just Fit
¾ szklanki cukru
4 łyżki kakao ciemnego np. Deco Moreno z Biedronki
230 gram masła
8 łyżek smietany kremówki 30%
1 łyżka domowego cukru waniliowego
Szczypta soli
Kilka kropel aromatu rumowego
3 łyżki wiórek kokosowych
Około 7 łyżek kaszki mleczno- ryżowej Nestle 5 owoców
Oraz kokos do panierki, może być kolorowy
Trufelki muslinowo- bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondla wlać smietanę,
dodać masło, sól, cukier, kakao, wanilię, mieszać do rozpuszczenia masła i cukru.
Do masy wsypać wiórki kokosowe, wymieszać dokładnie.
Następnie dodać Musli śniadaniowe, wymieszać, dodać kaszkę Nestle i aromat.
Podgrzewać mieszając ok. 5 minut.
Masa ma być gęsta .
Ręce maczać w wodzie i formować kulki, panierować je w kokosie i układać na tacy wysłanej folią aluminiową.
Lekko zmrozić.
Potem przechowywać w lodówce, lub zamrozić, jeżeli chcemy podać je w innym terminie.
Komentarze