Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem

4.47 (196 ocen)

  • 30 min

Rozpływająca się w ustach jabłkowo-cynamonowa przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 1 duże lub 2 małe jabłka
    • Kilka kropel soku z cytryny
    • 2-3 łyżki cukru
    • Pół łyżeczki cynamonu
    • 1 jajko
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Ciasto podzielić na 8 równych części. Na każdym z nich położyć łyżkę jabłek. Ciasto złożyć na pół po przekątnej, tworząc trójkąty. Brzegi docisnąć widelcem. Na wierzchu każdego zrobić dwa nacięcia. Tak przygotowane trójkąty przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować je roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cynamon Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować