Trójkąty mięsno- warzywne z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kajzerkę namocz, odciśnij i wyrób z mięsem. Do masy dodaj obraną i posiekaną cebulę, czosnek oraz po łyżeczce suszonej bazylii i oregano. Dołóż jajka i koncentrat pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem.Wymieszaj.
2.Wyrób mięsną masę. Okrągłą,dużą formę (o śr.25 cm) posmaruj olejem. Nałóż masę, rozsmaruj. Piecz 15 min w 200st.
3.Paprykę oczyść, pokrój na kawałeczki. Rozłóż na podpieczonym placku. Posyp kukurydzą. Pomidory osącz,pokrój i wymieszaj z keczupem. Polej tym warzywa. Piecz 30 min w temp. 180st. 10 min przed końcem pieczenia posyp grubo startym serem. Pokrój na porcje.
Komentarze