Trociniak madzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka-dokładnie wymieszać a następnie przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia-piec 30 minut
2.Krem:
Z 1 l mleka odlewamy ok 2 szklanki i rozpuszczamy w nich mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę mleka gotujemy z cukrem i robimy budyń.
Gdy wystygnie miksujemy z kostką masła
3.Masa jabłkowa: w 1 litrze rozpuszczamy 3 galaretki. Gdy zaczną gęstnieć dodajemy starte na tarce jabłka i mieszamy
4.Przekrajany na pół biszkopt smarujemy cienką warstwą kremu, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, następnie kładziemy masę jabłkową i całość na 20 minut wkładamy do lodówki. Po wyjęciu na masę jabłkową kładziemy resztę kremu a na krem kładziemy sprażone na patelni wiórki kokosowe. Całość wkładamy do lodówki do stężenia
Porady
Wiórki kokosowe po sprażeniu na patelni powinny wystgnąć
Komentarze