Tradycyjny kotlet schabowy

0 (0 ocen)

Na zdjęciu wersja z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty.

Składniki:

  • 4 plastry schab
    500 ml mleka
    2 cebule
    2 jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    smalec
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tradycyjny kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy kawałek schabu rozbić tłuczkiem na duże kotlety (jeśli mięso ma żyłki lub włókna, przed rozbiciem delikatnie ponacinać z zewnątrz nożem). Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do mleka i doprawić solą oraz pieprzem. Do tak przygotowanej zaprawy włożyć mięso i moczyć przez 2-3 godziny. Kotlety odsączyć i panierować w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. Smażyć na smalcu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować