Zrazy wołowe zawijane to jeden z klasyków na obiad. Dobrej jakości mięso, smakowite dodatki i pyszny sos sprawią, że zrazy wołowe będą jednym z hitów na niedzielę dla całej rodziny! Wypróbujcie tylko ten przepis na zrazy wołowe zawijane, a przekonacie się sami!
4.8 (199 ocen)
Porady
Zamiast szpilek do zrazów można użyć bawełnianej grubej nici, którą przed podaniem należy usunąć.
Rabat na cały asortyment dostępny w sklepach stacjonarnych i na e-clarena.eu. Promocja obowiązuje dla zamówień powyżej 100zł oraz obejmuje produkty nieprzecenione. Szczegóły u sprzedawcy i na stronie.
Rabat do -30% na wybrane produkty przy zakupie min 2 sztuk. Szczegóły i oferta dostępne na www.answear.com.
Rabat 20% na kolczyki oraz akcesoria przy zakupach za min. 299 zł. Rabat 20% na zegarki do 8 000 zł. Szczegóły w salonach i na wkruk.pl
Rabat do 40% na wszystkie produkty ze specjalnej zakładki www.pakamera.pl/szalenstwozakupow. Odkryj niepowtarzalne produkty polskich marek w wyjątkowych cenach i ciesz się zakupami. Rabat łączy się z innymi promocjami i kodami. Szczegóły na stronie.
Najniższa cena bransoletki ze zdjęcia z 30 dni przed obniżką - 129 zł.
Cena produktu po zastosowaniu rabatu – 103 zł.
Pozostałe produkty widoczne na zdjęciu nie są objęte rabatami
Twoje ulubione produkty w wyjątkowych cenach. Rabat do -40% na wybrany asortyment dostępny na cocolita.pl. Szczegóły na stronie.
Rabat dotyczy całej kolekcji dostępnej na www.doctornap.com i łączy się z innymi promocjami. Szczegóły na stronie www.
Jak zrobić zrazy wołowe? Jak widzicie z powyższego przepisu nie jest to wcale trudne. Ważne, żeby mięso rozbić dość cienko, ale nie za cienko, tak żeby zrazy nie rozpadły. Jakie mięso na zrazy wołowe zawijane? Najlepsza będzie po prostu wołowina zrazowa, możecie też wybrać polędwicę lub mięso z większą zawartością tłuszczu.
Każdy plaster mięsa rozbijamy. Jeśli często robicie zrazy wołowe zawijane, schabowe czy sznycle, warto nabyć porządny tłuczek do mięsa. Większość dostępnych na rynku jest metalowych, a nawet te drewniane mają metalowe końcówki. Wynika to głównie z zasad higienicznych. Ciekawym pomysłem jest użycie tłuczka o płaskim kształcie – dzięki dużej powierzchni uderzającej nie rozbijamy włókien mięsa. Przydatnym gadżetem jest też nakłuwacz do mięsa lub wałek z kolcami, który dodatkowo je zmiękcza czy specjalne klipsy, które zastąpią wykałaczki czy nitkę do obwiązania zrazów. Z takimi gadżetami zrazy wołowe zawijane na pewno się udadzą!
Przepis na zrazy wołowe zawijane zakłada posmarowanie każdego plasterka mięsa musztardą. Daje ona zrazom dodatkowy smak, świetnie też komponuje się z dodatkami typu boczek, cebula czy ogórek kiszony. Co jeszcze można dodać do zrazów? Sprawdzi się kiełbasa, papryka czy cienka warstwa chrzanu. Warto eksperymentować!
Komentarze