TRADYCYJNE PLACKI ZIEMNIACZANNE

5 (167 ocen)

  • 10 min

Szybkie i proste do wykonania placki. Można je jeść same, posypane cukrem lub np. z sosem gulaszowym.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków

    1 średnia cebula

    1 jajko

    3-4 łyżki mąki pszennej

    sól

    pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Placki

Tradycyjne placki ziemniaczanne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulą obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ja robię to w maszynce do mięsa bo szybciej:)
  • 2. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i przyprawy i mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Smażymy na patelni z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować