Tradycyjne jajka faszerowane

4.48 (173 ocen)

Tradycyjne faszerowane jajka- takie zawsze robiła moja babcia jak i mama. Teraz robię je i ja

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    30 dkg pieczarek
    sól, pieprz,
    odrobina majonezu
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Tradycyjne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
  • 2. Jajka przeciąć na pół, żółtka wyjąć i zetrzeć bezpośrednio do pieczarek na najmniejszych oczkach
  • 3. Do pieczarek i żółtek dodać majonez i doprawić do smaku.
    Całość wymieszać.
    Masą faszerować jajka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować