TRADYCYJNA BABKA MARMURKOWA

4.5 (162 ocen)

  • 1 min

To ciasto zawsze przygotowuję na każde dni wolne i też na święta . Ta babka zawsze się udaję :)

  • 1 min

Składniki:

  • 6 szt.jajek
    2 1/5 szk.mąki
    1 szkl.cukru
    3/4 szkl.oleju lub 3/4 kostki masła rozpuszczonej
    3/4 szkl.wody
    2 łyż.proszku do pieczenia
    2łyż.kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tradycyjna babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puszysto . Dajemy cukier i dokładnie mieszamy . Dodajemy olej lub rozpuszczone masło , wodę i delikatnie mieszamy . Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia . Miksujemy . Odrobinę masy przelewamy do miski i dodajemy kakao i mieszamy . Blaszkę keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą i wylewamy jasne ciasto a na to ciemne ciasto . Pieczemy ok.45 min. w 180 stopni . Zimną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladą . Życzę smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować