Totr śmietankowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT JASNY:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy do żółtek dodajemy 2 łyżki wrzącej wody. Dodajemy do białek i mieszamy, Następnie dodajemy cukier i mieszamy trochę dłużej. Na koniec mąkę i proszek mieszamy delikatnie wylewamy na brytfankę i pieczemy.
BISZKOPT CIEMNY:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy do żółtek dodajemy 2 łyżki wrzącej wody. Dodajemy do białek i mieszamy, Następnie dodajemy cukier i mieszamy trochę dłużej. Na koniec mąkę, proszek i kakao mieszamy delikatnie wylewamy na brytfankę i pieczemy.
Biszkopty nasączyć wódką
2.MASA:
Mleko wlać do garnka z cukrem i cukrem waniliowym gotować , odlać 1/4 szklanki dodać mąki i wymieszać wlać na gotujące mleko. Budyń ostudzić. Kostkę masła rozmiksować i dodawać po łyżce budyniu. Masę podzielić na 2 części i do jednej dodać rozpuszczoną tabliczkę czekolady.
3.MASA Z PIANEK NA WIERZCH:
Rozpuścić pianki z wodą w kąpieli wodnej. Dodawać cukier puder, do momentu aż masa przestanie się lepić. Cienko rozwałkować.
4.PRZEŁOŻENIE TORTU
biszkopt ciemny masa biała biszkopt jasny masa ciemna biszkopt ciemny masa biała biszkopt jasny masa ciemna na wierch masa z psianek i ozdoby
Komentarze