Tosty z tuńczykiem

5 (156 ocen)

  • 10 min

Aby chleb z poprzedniego dnia się nie zmarnował zwykle robię różnego rodzaju tosty a te z tuńczykiem są bardzo lubiane w mojej rodzinie.

  • 10 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 ogórki kiszone
    1 cebula
    kilka plastrów sera żółtego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżeczka musztardy
    chleb
    1łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty

Tosty z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty 1. Tuńczyka osączamy z zalewy. Cebulę i ogórka kroimy w kostkę. Składniki mieszamy. Na kromkę nakładamy farsz, kładziemy plaster sera żółtego i przykrywamy drugą kromką. Cienko smarujemy masłem. Przygotowane tosty pieczemy w rozgrzanym tosterze ok. 5 minut. Tosty podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.
    SOS:
    majonez, ketchup i musztardę mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować