Tosty z masłem orzechowym i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Niby zwykłe opiekane kanapki tostowe, ale o specyficznym smaku chrupiącego masła orzechowego z jabłkiem. To smaki typowo amerykańskie w polskim wydaniu. W USA popularne jest jedzenie plastrów jabłek smarowanych masłem orzechowym.

  • 10 min

Składniki:

  • • 8 kromek chleba tostowego
    • 1 duże jabłko
    • masło orzechowe typu crunchy
    • masło zwykłe

Tosty z masłem orzechowym i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Każdą kromkę chleba tostowego posmarować z jednej strony zwykłym masłem, a z drugiej strony masłem orzechowym.
    • Jabłko obrać, przeciąć na ćwiartki, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w plastry.
    • W tostownicy położyć kromki chleba masłem zwykłym do teflonu, orzechowym do środka. Na masło orzechowe położyć plasterki jabłka, przykryć drugą kromką. Na zewnątrz ma być masło zwykłe, które da ładny złoty kolor tostów. Masło orzechowe ma być w środku razem z jabłkiem.
    • Zamknąć tostownicę i opiekać ok. 5 minut.

Porady

Pyszne są również z bananem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy