Tosty z jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Lubię kulinarne eksperymenty, dlatego wyszukuję przepisy, a potem modyfikuję je według własnego smaku.

Składniki:

  • ● 6 kromek chleba tostowego
    ● 6 jajek
    ● sól
    ● pieprz
    ● masło

Tosty z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Środki kromek wykrawamy
    literatką.
  • 2. Na patelni roztapiamy
    masło, układamy kromki. W każdy środek ostrożnie
    wbijamy jajko. Oprószamy
    solą i pieprzem. Smażymy
    na średnim ogniu z obu
    stron na złoty kolor.

Porady

Do przewracania tostowych kromek najlepiej nadaje się szeroka łopatka. Im dłuższy czas smażenia, tym jajko będzie bardziej ścięte.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy