Tosty w cieście naleśnikowym

4.49 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W rodzinie uchodzę za kogoś, kto potrafi zrobić coś z niczego. Tosty to ciekawy pomysł napyszny podwieczorek.

Składniki:

  • chleb tostowy
    dżem

    Ciasto naleśnikowe:
    250 ml mleka
    15-20 dag mąki
    jajko
    łyżeczka cukru pudru
    szczypta soli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Tosty w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty w cieście naleśnikowym 1. Robimy ciasto: do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wsypujemy cukier i sól i starannie roztrzepujemy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy na gładką masę
  • 2. Tosty obtaczamy w cieście i smażymy na oleju z obu stron, na rumiano. Podajemy na gorąco, posmarowane dżemem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować