Tosty w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłał Roman Brzeziński.W rodzinie uchodzę za kogoś, kto potrafi zrobić coś z niczego. Tosty to ciekawy pomysł na pyszny podwieczorek.

  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb tostowy: 1 sztuka
    - dżem: 1 sztuka

    - mleko: 250 mililitrów
    - mąka (15-20 dag): 15 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier puder: 1 łyżeczka
    - sól: 1 sztuka
    - olej (do smażenia): 0.5 litra

Tosty w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty w cieście naleśnikowym 1. Robimy ciasto: do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko,
    wsypujemy cukier i sól i starannie roztrzepujemy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy na gładką masę.
  • 2. Tosty obtaczamy w cieście i smażymy na oleju z obu stron,
    na rumiano. Podajemy na gorąco, posmarowane dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy