Tosty cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealny dodatek do zupy owocowej lub koktajlu owocowego.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
    3 łyżki masła
    3 łyżki cukru trzcinowego
    1/2 łyżeczka cynamonu

Tosty cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier trzcinowy mieszamy z cynamonem. Kromki chleba układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 5 minut, aż dół będzie chrupiący. Odwracamy, smarujemy masłem, posypujemy grubo cukrem trzcinowym z cynamonem. Wstawiamy ponownie do piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut, aż grzanki się z cukrem nabiorą złotego koloru. Po wyjęciu z piekarnika kroimy na trójkąty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy