Tostowy omlet śniadaniowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Takie śniadanko zauroczy wszystkie dzieci

  • 10 min

Składniki:


  • 4 kanapki chleb tostowy
    2 szt jajka
    2 łyżki mleka
    4 krople extrakt wanilii
    2 łyzeczki cukier
    borówka amerykańska
    mus brzoskwiniowy
    masło
    Sól morska

Tostowy omlet śniadaniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka myjemy rozbijamy i mieszamy widelcem z mlekiem , cukrem, odrobiną soli i extraktem wanilii. Szykujemy średniej wielkości patelnię i rozpuszczamy na niej łyżeczkę masła. Kanapki chleba tostowego moczymy w jajko obficie i układamy na patelni aby powstało kółko. Można przerwać namoczony tost aby dopasać kawałki. Następnie na chlebek wylewamy reszt jajka jakie zostało z moczenia tostów.
  • 2. Nakrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu. Po kilku minutach przewracamy na druga stronę za pomocą pokrywki. Drugą stronę smażymy kilka sekund. Wykładamy omleta na talerz smarujemy musem brzoskwiniowym i ozdabiamy borówkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy