Tostowe pierogi z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z chleba, przy pomocy kubka i noża, lub samego kubka, wycinamy koła. Można obciąć same skórki, dzięki czemu otrzymamy kwadraty.Mleko przelewamy do miseczki, dodajemy przyprawy.Kroimy mozzarellę.W międzyczasie podgrzewamy sos pomidorowy, dodając ze 2-3 ząbki czosnku i kilka posiekanych listków Bazyli.Następnie delikatnie zamaczamy nasze chlebowe krążki w mleku z przyprawami, tylko z jednej strony.Na pomoczonej stronie pośrodku układamy mozarellę i bazylię, zostawiając wolną przestrzeń przy brzegach. Ci, co nie mogą mięsa, dodają salami.
W międzyczasie rozgrzewamy olej na patelni, dość sporą ilość, smażony chleb wsiąka go dużo.
Drugą, pomoczoną w mleku kromką zakrywamy pierwszą z mozarellą, sklejając brzegi.Sklejone pierogi umieszczamy na rozgrzanym oleju i smażymy na złoty kolor z obu stron.Kroimy na pół polewamy sosem
Komentarze