Tostowe pierogi z mozarellą

0 (0 ocen)

:) :) :)

Składniki:

  • -Chleb tostowy (po 4 kromki na osobę)

    -Mozarella (na dwie osoby jedna wystarczy)

    -Świeża bazylia

    -Sos pomidorowy

    -Przyprawy (sól, pieprz, oraz wedle uznania, ja daję jeszcze ostre chilli i oregano)

    -Trochę mleka

    -Czosnek

    -mięso lub salami jak kto woli..

    -Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Tostowe pierogi z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba, przy pomocy kubka i noża, lub samego kubka, wycinamy koła. Można obciąć same skórki, dzięki czemu otrzymamy kwadraty.Mleko przelewamy do miseczki, dodajemy przyprawy.Kroimy mozzarellę.W międzyczasie podgrzewamy sos pomidorowy, dodając ze 2-3 ząbki czosnku i kilka posiekanych listków Bazyli.Następnie delikatnie zamaczamy nasze chlebowe krążki w mleku z przyprawami, tylko z jednej strony.Na pomoczonej stronie pośrodku układamy mozarellę i bazylię, zostawiając wolną przestrzeń przy brzegach. Ci, co nie mogą mięsa, dodają salami.
    W międzyczasie rozgrzewamy olej na patelni, dość sporą ilość, smażony chleb wsiąka go dużo.
    Drugą, pomoczoną w mleku kromką zakrywamy pierwszą z mozarellą, sklejając brzegi.Sklejone pierogi umieszczamy na rozgrzanym oleju i smażymy na złoty kolor z obu stron.Kroimy na pół polewamy sosem

Porady

są bardzo smaczne i styte

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować