Tostowe koszyczki z szynką i jakiem

5 (146 ocen)

Pyszne,efektowne w sam raz na obfite śniadanie.

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
    8 plastrów szynki
    8 jajek
    50 g tartego sera żółtego
    100 g pieczarek(można pominąć)
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    sól
    pieprz
    ponadto:
    foremki na babeczki
    masło do wysmarowania foremek
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki Tosty

Tostowe koszyczki z szynką i jakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć,doprawić solą i pieprzem.
    Foremki na babeczki wysmarować masłem.
  • 2. Z każdej kromki chleba odkroić skórkę,lekko spłaszczyć ją dłonią,następnie wyłożyć nimi foremki dociskając do dna i boków,formując koszyczek.
  • 3. Do środka każdego koszyczka włożyć troszkę tartego sera,plaster szynki,pieczarki i wbić żółtko,przyprawić solą i pieprzem.
    Zapiekać w temperaturze 200 *C przez około 15 minut.
    Po upieczeniu posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować