Toskański dżem z marchwi

4.47 (201 ocen)

Kuchnia Toskanii jest skromna,prosta,tradycyjna,naturalna i wyrafinowana.I właśnie ten dżem jest odzwierciedleniem tego.Jest niesamowicie smaczny.

Składniki:

  • 2kg marchwi
    1kg cukru
    sok z 3 cytryn
    skórka otarta z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

4.47 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Toskański dżem z marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki myjemy,kroimy na kawałki i gotujemy.Kiedy marchew będzie miękka odcedzamy z wody i miksujemy lub rozdrabniamy ją na drobne kawałeczki.Dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut co jakiś czas mieszając,żeby dżem nie przywarł do garnka.Pod koniec gotowania dodajemy sok,skórkę z cytryny i dokładnie mieszamy.Przekładamy do umytych i wyparzonych słoiczków.Pasteryzujemy około 7-8 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować