Toskański chleb z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chleb niesamowicie łatwy w wykonaniu...Chleb niesamowicie pyszny....

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka razowa: 4 szklanki
    - mąka luksusowa: 2 szklanki
    - mleko: 300 mililitrów
    - oliwa z oliwek: 5 łyżek
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - drożdże: 25 gramów
    - cukier: 2 łyżki
    - suszone pomidory w oliwie: 10 plastrów
    - cebula: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pieczeń

Toskański chleb z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzać mleko
  • 2. 150 ml mleka rozrobić z drożdżami i cukrem i pozostawić do wyrośnięcia
  • 3. Pozostałe mleko połączyć z koncentratem pomidorowym, 5 łyżkami oliwy z oliwek i 5 łyżkami oliwy od suszonych pomidorów.
  • 4. Wyrośnięte drożdże i pozostałe mleko z innymi składnikami dolać do mąki,lekko posolić i wyrobić ciasto.
  • 5. Pokroć pomidory, posiekać cebulkę i dodać do masy.
  • 6. Uformować 2 bochenki chleba, wyłożyć na blachę i pozostawić na 30-40 minut do wyrośnięcia.
  • 7. Piec ok 30-40 minnut w 180-200 stopniach.
  • 8. Chleb jest pyszny sam, ale również z plasterkiem pomidora susznego, ze świeżym pomidorem i pesto... Kto co lubi i co komu pasuje:) Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka razowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować