Tort z nadzieniem śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Odkąd pamietam lubiłam piec ciasta.Pewnego razu na drugie urodziny mojej córci spróbowałam upiec totr.I od tamtej pory piekę juz dla Wszystkich :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:(upiec trzy biszkopty)
    -4Jajka
    -pół szkl cukru
    -szkl mąki
    -pół łyzeczki proszku

    Nadzienie śmietanowe
    -litr kremówki
    -6łyżeczki rozpuszczonej żelatyny
    -4łyzki cukru pudru

    Lukier plastyczny do obłozenia tortu.
    Ozdoby

Tort z nadzieniem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubic na sztywną piane,pod koniec dodajac cukier i zółtka.Potem delikatnie wsypac mąke i proszek i wymieszac łyzka.Piec w 180 stopniach ok 8min-zalezy od piekarnika.

    Śmietane ubic na sztywno,dodac cukier puder.na koniec wlac chłodna rozpuszczoną żelatyne.
    Ja na jedna warstwe daje pól litra smietany.
    Każdy biszkopt nasaczyc dowolnie i dodac smietane.

    Cały tort obłozyc masa maslana(kostka masła plus szklanka cukru pudru-zmiksowac) i zrobic dekoracje wedle uznania.

Porady

Aby nam sie ładnie lukier plastyczny nałożył na tort, trzeba bardzo dobrze schłodzić cały tort.Najlepiej włożyc go na cała noc do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy