Tortowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem
na sztywną pianę, dodajemy
żółtka, a następnie mąkę,
proszek, amoniak i kakao.
Ciasto dzielimy na 3 części.W blasze 23x35 cm pieczemy
kolejno 3 biszkopty.
Z jednego wycinamy koło
o średnicy tortownicy, pozostałe
kroimy wzdłuż w 5-cm
paski. Okrągły biszkopt kładziemy
na dno tortownicy.
Smarujemy marmoladą.
2.Krem: z mąki, mleka i cukrów
gotujemy budyń. Studzimy
i ucieramy z margaryną.
Smarujemy paski ciasta.
Pierwszy pasek rolujemy
i ustawiamy pośrodku placka.
Otaczamy kolejnymi paskami,
aż wypełnimy tortownicę.
Dekorujemy bitą śmietaną
i kawałkami brzoskwiń.
Komentarze