Tortowa fantazja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję zarządzanie. Przeglądając przepisy na ciasta mojej mamy, ten postanowiłamwypróbować. Było warto!

Składniki:

  • Na 3 biszkopty:
    ● 9 jajek
    ● 2 i 1/4 szkl. cukru
    ● 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● łyżeczka amoniaku
    ● 6 łyżek kakao
    Krem:
    ● po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej
    ● 2 szkl. mleka
    ● 25 dag cukru
    ● op. cukru waniliowego
    ● kostka margaryny
    Oraz:
    ● marmolada
    ● bita śmietana
    ● brzoskwinie z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tortowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem
    na sztywną pianę, dodajemy
    żółtka, a następnie mąkę,
    proszek, amoniak i kakao.
    Ciasto dzielimy na 3 części.W blasze 23x35 cm pieczemy
    kolejno 3 biszkopty.
    Z jednego wycinamy koło
    o średnicy tortownicy, pozostałe
    kroimy wzdłuż w 5-cm
    paski. Okrągły biszkopt kładziemy
    na dno tortownicy.
    Smarujemy marmoladą.
  • 2. Krem: z mąki, mleka i cukrów
    gotujemy budyń. Studzimy
    i ucieramy z margaryną.
    Smarujemy paski ciasta.
    Pierwszy pasek rolujemy
    i ustawiamy pośrodku placka.
    Otaczamy kolejnymi paskami,
    aż wypełnimy tortownicę.
    Dekorujemy bitą śmietaną
    i kawałkami brzoskwiń.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.4 (231 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka tortowa

4.5 (187 ocen)

Szarlotka tortowa

To może cię zainteresować